free booknotes online

Help / FAQ




<- Previous Page | First Page | Next Page ->
Free Study Guide-Summer Of My German Soldier by Bette Greene-Book Notes
Table of Contents | Message Board | Downloadable/Printable Version

STUDY QUESTIONS/QUIZ

1. Why does Mr. Bergen hate his father-in-law?

A. He lent him money to open the store
B. He stole money from Pearl and Harry
C. He did not invite him to become part of his real-estate business
D. A and B
E. A and C

2. During which war does the story take place?

A. World War I
B. The Gulf War
C. World War II
D. The Spanish American War

3. What did Patty’s grandmother give her in secret?

A. A pin from her grandmother
B. A glass of wine
C. Dresses she had bought for Patty
D. Money to buy books

4. Why did Anton purchase the pin from Patty?

A. to give to his mother when he returned to Germany
B. to escape prison
C. because he liked Patty
D. to give to Patty

5. Why does Patty constantly make-up/embellish stories throughout the novel?

A. She can’t remember the actual story
B. to make herself sound more interesting to others
C. to cover up the fact that she is hiding Anton
D. Because she hates her parents and does not want to tell them the truth


6. What did Patty give Anton?

A. A ring of hers, in return
B. A shirt she bought from her Father’s store
C. A pocket pencil sharpener
D. A shirt she had bought for Harry.

7. What did Anton do when he say Patty getting beaten by her father?

A. Ran to go save her
B. Watched from the hideout
C. Hit Patty’s father
D. Told Ruth what happened

8. What is the one thing that Mr. Bergen is generous with?

A. Money
B. Compliments
C. Clothing
D. Food

9. Who does Anton compare Patty’s father to?

A. His father
B. Hitler
C. Harry Truman
D. Mr. Kishner

10. What were Ruth’s career aspirations?

A. Housekeeper
B. Doctor
C. Teacher
D. Farmer

11. What did Anton give Patty

A. Pocket pencil sharpener
B. Ring
C. Necklace
D. Pin

12. Who is the only visitor Patty has at the reformatory school?

A. Pearl
B. Sharon
C. Anton
D. Ruth

13. What are Patty’s aspirations after she leaves the reformatory school?

A. Become a reporter
B. Escape her parents
C. Travel to Germany
D. Escape with Anton

14. In which section of Jenkinsville does Ruth live?

A. The same as Patty
B. Black Bottoms
C. The Slums
D. Nigger Bottoms

15. What does Anton’s ring symbolic of?

A. His love for Patty
B. Patty’s belief in herself
C. Patty’s belief that her parents will love her
D. A and B
E. A, B and C

Answer Key

1) E 2) C 3) D 4) B 5)B 6)D 7) A 8) D 9) B 10) C 11) B 12) D 13) A 14) D 15) D

Table of Contents | Message Board | Downloadable/Printable Version


<- Previous Page | First Page | Next Page ->
Free Study Guide-Summer Of My German Soldier by Bette Greene-Book Notes
Google
Web
PinkMonkey

Google
  Web PinkMonkey.com   

All Contents Copyright © PinkMonkey.com
All rights reserved. Further Distribution Is Strictly Prohibited.


About Us
 | Advertising | Contact Us | Privacy Policy | Home Page
This page was last updated: 5/9/2017 8:53:32 AM